top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG_edited.png
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Chicken Thigh Fillet with Potatoes, Spinach, and Peas

5'

35'

easy

4

Cooking Time

Preparation Time

Degree of Difficulty

Portions

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Chicken Thigh Fillet

3 ή 4 Φιλέτα Στήθος Κοτόπουλο MIMIKOS
1⁄3 φλ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1⁄2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
1 λάιμ ξύσμα
αλάτι
πιπέρι
|
Σάλτσα αβοκάντο:
½ μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλες, ώριμες ντομάτες σε καβάκια
1 πράσινη πιπεριά σε τετραγωνάκια
1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου
2 μεγάλα, ώριμα αβοκάντο σε καβάκια
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι

Ingredients


Avocado Dip:
½ large onion finely chopped
2 large, ripe tomatoes, diced
1 green pepper in squares
1 tbsp chopped coriander leaves
2 large, ripe avocados, diced
1 tbsp lemon juice
salt

3 or 4 MIMIKOS Chicken Thigh Fillet
1⁄3 cup olive oil
1 clove of garlic, grated
1⁄2 tbsp. chopped fresh thyme
2 bay leaves
1 lime zest
salt
pepper

Preparation

Sauté the chopped onion in a large pot with olive oil for 2 minutes. Add the chicken and sauté for another 5 minutes until it turns golden brown. Pour in the broth and add the potatoes, seasoning with salt and pepper. Cook for about half an hour. Add the peas and spinach. Let them boil together for 10 minutes, and at the end, add the herbs and almonds.

A recipe by Dimitris Skarmoutsos.

watch the recipe video

MORE RECIPES LIKE THIS

bottom of page