top of page
IMG_2033_Filetarisma-cover_edited.jpg

Φιλετάρισμα

Top Blue Box
ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΕΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΚΑΛΟ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ
Φιλετάρισμα βήμα 1
Χρησιμοποιείστε το κομμάτι του στήθους από ένα κοτόπουλο που το τεμαχίσατε σε 8 τεμάχια. Χρησιμοποιώντας το ειδικό ψαλίδι για τα πουλερικά αποσπάστε τα πλευρά και το κεντρικό κόκαλο του θώρακα. Ξεκινήστε από το πιο φαρδύ μέρος (σύνδεση με φτερούγα) και προχωρήστε σταδιακά προς το πιο στενό.
Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, αποκολλήστε το κρέας από το κόκαλο του στέρνου ακολουθώντας την καμπύλη του οστού, ξεχωρίζοντας έτσι προσεκτικά το φιλέτο.
Φιλετάρισμα βήμα 2
Φιλετάρισμα βήμα 3
Εντοπίστε το μικρό κοντά φιλέτο στην εσωτερική πλευρά του στέρνου και κόψτε τη συνδετική μεμβράνη για να το ξεχωρίσετε.
Αν σας φάνηκε πολύπλοκο μπορείτε να βρείτε έτοιμο φιλέτο από στήθος MIMIKOS.
ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΕΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΚΑΛΟ ΤΟΥ ΜΗΡΟΥ
ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΑΠΟ ΝΩΠΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΕΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΚΑΛΟ ΤΟΥ ΜΗΡΟΥ 1
Χρησιμοποιείστε το κομμάτι του μηρού από ένα κοτόπουλο που το τεμαχίσατε σε 8 τεμάχια. Τοποθετήστε το μηρό με το δέρμα προς τα κάτω σε ένα ξύλο κοπής. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι για να εντοπίσετε τη μια άκρη του κόκαλου. Κόψτε το κρέας κατά μήκος του κόκαλου.
Σπρώξτε το μαχαίρι κάτω από το κόκαλο και σπρώχνοντας το προς τα πάνω, αφαιρέστε το κόκαλο.
ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΕΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΚΑΛΟ ΤΟΥ ΜΗΡΟΥ 2
ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΟΥΤΙ  ΑΠΟ ΝΩΠΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ MIMIKOS
Αν σας φάνηκε πολύπλοκο μπορείτε να βρείτε έτοιμο φιλέτο από μπούτι MIMIKOS.
bottom of page