Σαλάτα Καίσαρα με Σνίτσελ Βιενουά Τραγανά Κρουτόν, Μπέικον και Φλέικς Παρμεζάνας
15'
20'
εύκολη
2
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
ΣΝΙΤΣΕΛ ΒΙΕΝΟΥΑ ΜΙΜΙΚΟΣ
100 γρ. καλαμπόκι
1 ice berg
2 φέτες ψωμί τοστ για κρουτόν
4 φέτες μπέικον
50 γρ. παρμεζάνα
200 γρ. ντοματίνια
20 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι , πιπέρι
|
Για τη caesar sauce:
100 γρ. μαγιονέζα
20 γρ. μουστάρδα απαλή
20 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
5 γρ. ξύδι
¼ σκελίδα σκόρδου
Υλικά
Για τη caesar sauce:
100 γρ. μαγιονέζα
20 γρ. μουστάρδα απαλή
20 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
5 γρ. ξύδι
¼ σκελίδα σκόρδου
ΣΝΙΤΣΕΛ ΒΙΕΝΟΥΑ ΜΙΜΙΚΟΣ
100 γρ. καλαμπόκι
1 ice berg
2 φέτες ψωμί τοστ για κρουτόν
4 φέτες μπέικον
50 γρ. παρμεζάνα
200 γρ. ντοματίνια
20 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι , πιπέρι
Προετοιμασία
Πρώτο βήμα είναι να φτιάξουμε τη sauce Καίσαρα. Σε μπλέντερ προσθέτουμε, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τη παρμεζάνα, το ξύδι και το σκόρδο. Χτυπάμε για3 λεπτά πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC και τοποθετούμε το Σνίτσελ σε χαρτί ψησίματος, ψήνουμε για 10 λεπτά ή σε μεγάλο τηγάνι με καυτό λάδι το βυθίζουμε για 3 λεπτά.
Στον ίδιο φούρνο ψήνουμε τα κρουτόν ψωμιού για 5 λεπτά, μαρινάροντας τα με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Σε καυτό τηγάνι ρίχνουμε το μπέικον κομμένο σε μικρούς κύβους και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
Τέλος κόβουμε το ντοματίνια στη μέση και με ένα πατατοκόφτη κόβουμε φύλλα παρμεζάνας.
Για τη σύνθεση της σαλάτας, κόβουμε σε φέτες το ice berg, το ρίχνουμε σε μία μπασίνα, μαρινάρουμε με λίγο sauce Καίσαρα, αλάτι και πιπέρι, μετά προσθέτουμε το καλαμπόκι, το μπέικον και τα κρουτόν. Στήνουμε τη σαλάτα στα πιάτα και από πάνω προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα υπόλοιπα κρουτόν, το σνίτσελ κομμένο σε λωρίδες πάχους 1 εκατοστού και τέλος ρίχνουμε την υπόλοιπη sauce. Γαρνίρουμε με φύλλα παρμεζάνας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μια συνταγή από το MIMIKOS.