Ψητό Φιλέτο Κοτόπουλου με Αρωματικά
10'
45'
μέτρια
4
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
2 Φιλέτα Στήθος Κοτόπουλου MIMIKOS
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
2 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. φρέσκος ψιλοκομμένος βασιλικός
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
|
Για την αρωματική γέμιση:
3 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα αρωματικά (βασιλικός, θυμάρι, δεντρολίβανο)
5 κ.σ. τυρί κρέμα
2 φέτες ψωμί του τοστ τριμμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι
Υλικά
Για την αρωματική γέμιση:
3 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα αρωματικά (βασιλικός, θυμάρι, δεντρολίβανο)
5 κ.σ. τυρί κρέμα
2 φέτες ψωμί του τοστ τριμμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 Φιλέτα Στήθος Κοτόπουλου MIMIKOS
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
2 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. φρέσκος ψιλοκομμένος βασιλικός
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία
Ετοιμάζετε την αρωματική γέμιση: Ανακατεύετε το τυρί κρέμα με τα αρωματικά, το ξύσμα λεμονιού, το τριμμένο ψωμί, αλάτι και πιπέρι και απλώνετε πάνω στο φιλέτο. Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο εξωτερικά το φιλέτο και τα αλατοπιπερώνετε. Σοτάρετε σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τα τριμμένα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, το κρασί, το βασιλικό και λίγο αλάτι. Βράζετε για 2-3 λεπτά και αδειάζετε τη σάλτσα σε ένα ταψί. Βάζετε επάνω από τη σάλτσα τα φιλέτα του κοτόπουλου με την αρωματική γέμιση και σκεπάζετε το ταψί με ένα φύλλο αλουμινόχαρτο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 200ºC για 30 λεπτά, ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο άλλα 15 λεπτά. Κόβετε με το μαχαίρι τα φιλέτα από το στήθος του κοτόπουλου και τα σερβίρετε με τη σάλτσα από το ταψί.
Μια συνταγή από το MIMIKOS.