Κεμπάπ από Φιλέτο Μπούτι Κοτόπουλου Γιαουρτλού
15'
35'
εύκολη
2
Χρόνος Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας
Βαθμός Δυσκολίας
Μερίδες
Φιλέτο Μπούτι Κοτόπουλο MIMIKOS
Για το Μαρινάρισμα:
1 κ.γ. κύμινο, κανέλα
ξερή ρίγανη
φρέσκο θυμάρι
μπούκοβο
τσιμένι
1 σκ. σκόρδο
ελαιόλαδο
1 κ.σ. πρόβειο βούτυρο
αλάτι
|
Για τη Σάλτσα:
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κρεμμύδι
κανέλα
ελαιόλαδο
ζάχαρη
καπνιστή πάπρικα
αλάτι
Για το Σερβίρισμα:
γιαούρτι
πίτες
κρεμμύδι
πάπρικα
Υλικά
Για τη Σάλτσα:
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κρεμμύδι
κανέλα
ελαιόλαδο
ζάχαρη
καπνιστή πάπρικα
αλάτι
Για το Σερβίρισμα:
γιαούρτι
πίτες
κρεμμύδι
πάπρικα
Φιλέτο Μπούτι Κοτόπουλο MIMIKOS
Για το Μαρινάρισμα:
1 κ.γ. κύμινο, κανέλα
ξερή ρίγανη
φρέσκο θυμάρι
μπούκοβο
τσιμένι
1 σκ. σκόρδο
ελαιόλαδο
1 κ.σ. πρόβειο βούτυρο
αλάτι
Προετοιμασία
Σε ένα μπολ βάζουμε το κύμινο, τη ρίγανη, την κανέλα, το θυμάρι, το μπούκοβο, λίγο τσιμένι, το σκόρδο και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε στο μείγμα το φιλέτο μπούτι κοτόπουλο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το κοτόπουλό μας να μαριναριστεί για 3 ώρες. Όσο περιμένουμε ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσει ρίχνουμε στο τηγάνι μας τη ντομάτα κονκασέ, κανέλα, λίγο νερό, αλάτι, λίγη ζάχαρη και καπνιστή πάπρικα. Μαγειρεύουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει σε χαμηλή φωτιά. Περνάμε τα κομμάτια από το φιλέτο μπούτι κοτόπουλο σε καλαμάκια και τα ψήνουμε σε μια αντικολλητική γκριλιέρα. Δεν ξεχνάμε να αλατίσουμε και από τις δύο πλευρές κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, αλατίζουμε, προσθέτουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το κεμπάπ με γιαούρτι και γαρνίρουμε με μαϊντανό, πάπρικα και κρεμμύδι.
Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.