top of page
recipe-background.jpg
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG_edited.png
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΛΕΥΚΟ PNG.PNG
IMG_1219_edited.jpg

Cajun Κοτόπουλο

10'

45'

μέτρια

4

Χρόνος Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας

Βαθμός Δυσκολίας

Μερίδες

Top Blue Box.png
IMG_1219_edited_edited_edited.jpg

Ολόκληρο Κοτόπουλο

Για το Κοτόπουλο Cajun:
1 Ολόκληρο Κοτόπουλο MIMIKOS
1 κ.σ. βούτυρο (ανάλατο)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
|
Για τη σάλτσα:
1 κ.σ. μουστάρδα από χονδροαλεσμένο σιναπόσπορο
ζωμό από το κοτόπουλο
1 λεμόνι χυμό & ξύσμα
1 μικρό κεφάλι σκόρδο ολόκληρο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Υλικά


Για τη σάλτσα:
1 κ.σ. μουστάρδα από χονδροαλεσμένο σιναπόσπορο
ζωμό από το κοτόπουλο
1 λεμόνι χυμό & ξύσμα
1 μικρό κεφάλι σκόρδο ολόκληρο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για το Κοτόπουλο Cajun:
1 Ολόκληρο Κοτόπουλο MIMIKOS
1 κ.σ. βούτυρο (ανάλατο)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Προετοιμασία

Ανοίγουμε το κοτόπουλο σε σχήμα πεταλούδας.
Βάζουμε το ανοιγμένο κοτόπουλο στον πάγκο με το στήθος προς τα εμάς να το βλέπουμε. Πιέζουμε δυνατά ακουμπώντας τις παλάμες πάνω στο στήθος ώστε να πλατύνει το κοτόπουλο και να ανοίξει σε διάσταση.
Στεγνώνουνε πολύ καλά το κοτόπουλο γύρω γύρω με απορροφητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο και όλα τα υλικά της μαρινάδας.
Τα ανακατεύουμε καλά να γίνουν πάστα.
Αλείφουμε ολόγυρα το στεγνό κοτόπουλο με τη μαρινάδα.
Ακουμπάμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί (ταψί του φούρνου).
Βάζουμε επάνω το κοτόπουλο. Κόβουμε το ολόκληρο κεφάλι σκόρδο στη μέση και το ακουμπάμε στο ταψί. Βάζουμε το κοτόπουλο στο φούρνο.
Ψήνουμε για 45’ μέχρι να ροδίσει καλά η πέτσα του κοτόπουλου και να ψηθεί σωστά.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος περιχύνουνε δύο, τρείς φορές το κοτόπουλο με τα ζουμάκια του ταψιού.
Όταν ψηθεί το κοτόπουλο το βγάζουμε από το φούρνο.
Γέρνουμε το ταψί και παίρνουμε όλα τα ζουμιά. Τα βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα.
Σκεπάζουμε το ψητό κοτόπουλο να ξεκουραστεί μέχρι να φτιάξουμε τη σάλτσα του.
Βάζουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση.
Ζουλάμε το ψημένο σκόρδο και παίρνουμε την πούλπα - κρέμα του σκόρδου που ψήθηκε και έχει μαλακώσει πολύ. Την ρίχνουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε με σύρμα. Πετάμε τις φλούδες του σκόρδου. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Μόλις πάρει βράση η σάλτσα κοτόπουλου σιγοβράζουμε για 5-6 ´να συμπυκνωθεί και να μειωθεί στο μισό του όγκου της.
Τότε προσθέτουμε το χυμό λεμονιού το ξύσμα και το μαϊντανό.
Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και σερβίρουμε με σάλτσα Cajun και σαλάτα εποχής.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε το link >>

δείτε το βίντεο της συνταγής

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

bottom of page